Prajitura cu branza de vaci

prajitura1.jpg

o prajitura cu care am copilarit iar de pe masa de sarbatori nu lipsea niciodata...

1 ora 20 minute usor

Bucatar: Roxana Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 20 (cantitate de baza: 20)

  • Aluat: margarina la pachet 100 g
  • ou 1 bucata
  • zahar 1/2 cana
  • faina 1 cana
  • lapte 1/2 cana
  • praf copt 1 plic
  • coaja rasa de lamaie - -
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • cacao 2 linguri
  • Umplutura: braza de vaci 600 g
  • oua 3 bucati
  • zahar 1 ceasca
  • esenta rom 1 bucata
  • coaja rasa de lamaie - -
  • faina 2 linguri

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Aluatul:
  2. Intr-un bol batem spuma margarina cu zaharul si oul.
  3. Adaugam laptele, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie.
  4. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus.
  5. La final se pune cacaoa.
  6. Umplutura:
  7. Sfaramam branza cu mainile si o punem intr-un bol.
  8. Separam ouale.
  9. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.
  10. Albusurile le batem pana se intaresc si nu mai curg din vas.
  11. Adaugam galbenusurile peste branza si amestecam bine.
  12. Aromatizam cu coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
  13. Punem si faina, iar la final albusurile spuma, pe care le incorporam usor cu o paleta.
  14. Ungem o tava nu foarte mare cu unt si tapetam cu hartie de copt.
  15. Turnam 3/4 din compozitia de aluat, apoi cu o lingura punem branza fara sa o presam.
  16. Deasupra punem restul de aluat.
  17. Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
  18. Facem testul cu scobitoarea si cand este coapta o scoatem si o lasam sa se raceasca.
  19. Se poate face si o glazura de ciocolata deasupra sau poate fi servita simpla sau presarata cu putina nuca de cocos.
  20. Daca doriti sa va iese mai inalta sau sa faceti mai multa, atunci dublati cantitatile.
  21. Pofta buna!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe