Prajitura cu Branza Rakoczi

460952_282655228473104_772046765_o.jpg

este o reteta autentic ungureasca, cu multe branza si linzer. am aflat de o pagina autentic cu gastronomie maghiara. sunt mai multe retete dar aceasta este cel original din anii 1920.

1 ora 30 minute usor

Bucatar: sandorka1 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 24 (cantitate de baza: 24)

  • faina 600 g
  • zahar 600 g
  • margarina 400 g
  • zahar vaniliat 5 plicuri
  • praf de copt 1 plic
  • oua 5 bucati

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. in primul pas preparam baza de linzer.
  2. care este extrem de simplu.si vom folosi o tava mai mare nu decat obisnuit ( cca 35 - 40 cm )
  3. pe reteta de baza cu 3. 2 si 1.
  4. 600 gr. faina ( 000 s 650 )
  5. 400 gr margarina de copt( unirea s bunica)
  6. 200 gr zahar se poate sa fie si pudra.
  7. + coaja de lamaie,
  8. 2 pachete de zahar vanilat
  9. 1 praf copt.
  10. cca 100ml lapte s lapte batut s iaurt.
  11. 1 galbenus oua.
  12. 2. preparam 600 gr branza.cu 3 galbenus de oua, stafide, zahar vanilat, 200 gr zahar, daca necesita gris 2 - 3 lingurite
  13. dupa ce am pregait si am amestecat ingredientele linzerului dupa 20 min intindem aluatul de cca 0,5 cm .si gaurim cu o furculita dupa ce este pus in tava. la cuptor preincalzit la 180 C prajim cca 5 - 7 min sa fie prajit doar jumatate .
  14. dupa ce este prajit doar de jumate, asteptam sa fie mai rece cca 30 min, dupa ce ungem cu gem de caise si in tava intindem branza preparat.
  15. prajim cca 25 min tot la 180 C intre timp preparam din cele 4 albusi de oua si 50 gr zahar si un pic de sare spuma de albus de oua.
  16. 150gr zahar punem intr o tava care are fund mai groasa si sa fie cu cca 50 ml apa punem la cel mai mic ochii al aragazului si facem suc ( pana cand FARA sa ne amestecam ) cca 3 - 4 min. cand se dizolva in apa zaharul si este gata spuma punem in tava si finalizam spuma . cu acest efect putem sa preparam spuma la abur )
  17. daca este gata in cuptor prajitura punem peste branza si in cuptor mai asteptam 2 min cand nu mai arde gasul.
  18. dupa 2 minute scoatem din cuptor si asteptam cca 1 ora cand putem sa taiem cu un cutit umezit.
  19. pofta buna!!!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe