Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie

praj.JPG
mai multe imagini

O reteta deosebita, o prajitura delicioasa si un aspect mai aparte :)

1 ora 20 minute mediu

Bucatar: AndreeaDianu Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 3

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 10 (cantitate de baza: 10)

  • blat 1 bucata
  • ciocolata alba 100 g
  • frisca lichida 150 ml
  • galbenusuri 5 bucati
  • zahar 200 g
  • lapte 300 ml
  • amidon 3 linguri
  • pastaie vanilie 1 bucata
  • frisca 300 ml
  • gelatina 15 g
  • Ciocolata rasa 50 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Ingrediente:
  2. Blat:
  3. 5 albusuri
  4. 150 g zahar
  5. 100 ml lapte
  6. 50 ml ulei
  7. 135 g faina
  8. 25 g cacao
  9. 10 g praf de copt
  10. 8 piscoturi
  11. Esenta rom
  12. Crema:
  13. 100 g ciocolata alba
  14. 150 ml frisca lichida
  15. 5 galbenusuri
  16. 200 g zahar
  17. 300 ml lapte
  18. 30 g amidon(3 lg rase)
  19. 1 pastaie vanilie
  20. 300 ml frisca
  21. 15 g gelatina
  22. Ciocolata rasa
  23. 10 portii
  24. tava:24x24
  25. Mod de preparare:
  26. Blat:
  27. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu. Se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa spuma.
  28. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina; se toarna compozitia si se niveleaza. Cele 8 piscoturi se aseaza peste compozitie formand 4 linii (de cate doua piscoturi) paralele.
  29. Se apasa pe piscoturi cu o lingura si se acopera cu aluat. Blatul se coace 30-35 min la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa in cuptor.
  30. Crema:
  31. Ciocolata alba rupta bucati se pune intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet.
  32. Laptele se pune intrun vas impreuna cu pastaia de vanilie si se incalzeste .
  33. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adaauga amidonul si laptele. Pastaia de vanilie se sectioneaza si cu lama unui cutit si ia maduva care se pune in crea de oua. Amestecul se pune intr-un vas si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana cand se ingroase ca o budinca.
  34. Gelatina hidratata in apa rece se pune la bain-marie si se dizolva, apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca. Amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300 ml frisca batuta.
  35. Dupa ce budinca este complet racita se adauga treptat in amestecul de frisca si ciocolata alba.
  36. Blatul se scoate din tava, se desprinde hartia de copt,apoi se pune la loc si in jurul acestuia peretii detasabili. Se insiropeaza foarte putin(apa+zahar+rom+cafea) si deasupra se pune crema. Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 2-3 h, apoi se scaote si se prportioneaza. Se presara ciocolata rasa.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe