Prajitura cu pere si crema de nuci

prezentare 2.jpg
mai multe imagini

Cu fructe si crema de nuca nu are cum sa fie decat o prajitura buna.

2 ore mediu

Bucatar: Timea Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 2

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 40 (cantitate de baza: 40)

  • oua 3 bucati
  • zahar 150 g
  • faina 200 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • ulei 100 ml
  • pere dincompot 300 g
  • suc din compot 2 linguri
  • cacao 2 lingurite
  • Crema -
  • unt 200 g
  • zahar pudra 170 g
  • esenta de vanilie Dr. Oetker 1 bucata
  • nuca macinata 5 linguri
  • Ciocolata neagra pt ornat -
  • Suc de compot pentru insiropat -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Mixam oula intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
  2. Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al.
  3. Restul il amestecam cu cele 2 lingurite de cacao si turnam peste compozitia din tava formand trei fasii.
  4. Dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.
  5. In acest timp pregatim crema astfel: mixam untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam apoi esenta de vanilie si pe rand cele 5 linguri de nuca, mixand in continuare pana se omogenizeaza.
  6. Blatul racit il taiem in doua.
  7. Asezam prima foaie pe o plansa si o insiropam cu sucul de la compotul de pere.
  8. Punem jumatate din crema si nivelam frumos.
  9. Asezam apoi a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema.
  10. Pentru ornat, topim ciocolata, o punem intr-o punguta la care ii gaurim un capat si trasam dungi de-a lungul si de-a latul prajiturii, pana obtinem un gratar de ciocolata.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe