Prajitura cu visine si ciocolata

P6090216.JPG
mai multe imagini

O prajitura pe care o recomand din toata inima, e absolut desavarsita, si racoroasa si ciocolatoasa, o combinatie de exceptie !

1 ora mediu

Bucatar: postolachevioleta Le place la: 1 persoana

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • oua 7 bucati
  • zahar 1 cana
  • faina 1 cana
  • cacao 1 lingura
  • praf copt 1 plic
  • visine 100 g
  • zahar ptr visine 4 lingura
  • apa 150 ml
  • capuccino cu ciocolata 2 plicuri
  • frisca lichida 500 ml
  • ciocolata neagra 300 g
  • gelatina 2 plicuri
  • zeama de la visine -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara smburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama.
  2. Scurgem visinele si dam zeama deoparte. turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si presaram visinele pe toata suprafata.
  3. Dam la cuptor la foc mic .Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si punem in jurul lui forma de prajituri detasabila. Insiropam.
  4. Punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele intr-un vas si punem pe foc mestecand continuu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam peste blat crema de ciocolata si dam la frigider.
  5. Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine si dupa ce crema de ciocolata s-a intarit turnam deasupra jeleul. Dam la frigider sa se intareasca.
  6. Indepartam cu grija forma si taiem cuburi

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe