Prajitura "Trandafirul negru"

SV400079.JPG
mai multe imagini

O prajitura cu aspect deosebit.

4 ore mediu

Bucatar: veronica22 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 20 (cantitate de baza: 20)

  • faina alba, 1 kg
  • zahar 250 g
  • margarina 100 g
  • galbenusuri 3 -
  • drojdie proaspata 15 g
  • lapte 250 ml
  • esenta de rom 30 ml
  • mac 250 g
  • nuca macinata 200 g
  • zahar 200 g
  • lapte 100 ml
  • ciocolata cu martipan 100 g
  • lapte 750 ml
  • budinca de caramel 2 plicuri
  • zahar 200 g
  • margarina pentru crema 250 g
  • ciocolata si 2-3 linguri de lapte sau frisca. 200 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Topim margarina,amestecam drojdia cu o lingura de zahar ca sa se lichefieze.
  2. Faina,zaharul,galbenusurile,esenta,drojdia,margarina topita si laptele caldut se framanta bine.
  3. Lasam sa creasca 30 min.
  4. Aluatul se imparte apoi in 6 parti egale.
  5. Umplutura:
  6. Macinam macul,adaugam nuca macinata,zaharul,ciocolata cu martipan taiata bucatele se amesteca,tunam laptele cald si amestecam bine.Lasam pana creste si aluatul,astfel se va absorbi laptele.
  7. Crema: Budinca si zaharul se pune in laptele rece.Punem pe foc,amestecam continuu pana se ingroasa.Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.
  8. Cand budinca s-a racit o mixam apoi adaugam si margarina tinuta la temperatra din bucatarie si mixam bine pana se face cremoasa.
  9. Aluatul crescut si impartit in 6 parti se coace astfel: din doua parti intindem foi pa masura tavii,punem hartie de copt pe dosul tavii si coacem foile.
  10. Celelalte patru parti se intind foi tot de masura tavii dar se ung fiecare dintre ele cu 1/4 din cantitatea de umplutura,se ruleaza bine.Cele patru sucituri se pun una langa alta si se coc in interiorul tavii,dupa ce am copt foile.
  11. Cand toate sun copte,racite bine asamblam prajitura.
  12. Punem in tava o foaie,jumatate di crema,suciturile peste acre intindem cealalata jumatate de crema si a doua foaie.
  13. Deasupra pune glazura din ciocolata topita.
  14. Se lasa la rece cateva ore si apoi se portioneaza.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe