Pui caramelizat cu orez curry si reductie de otet balsamic

P5310064.JPG
mai multe imagini

un fel de mare clasa!

40 minute mediu

Bucatar: postolachevioleta Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 3

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 2 (cantitate de baza: 2)

  • pulpe de pui mari 2 bucati
  • suc din portocale 300 ml
  • vin alb 200 ml
  • sos soia 200 ml
  • miere de albine 3 lingura
  • piper sichuan 1 lingurita
  • ghimbir 1 lingurita
  • praf usturoi 1 lingurita
  • condiment 5 arome chinezesti 1/4 lingurita
  • orez basmati 250 g
  • curry 2 lingurite
  • sos soia 1 lingura
  • otet balsamic de calitate 50 ml
  • vin rosu 100 ml
  • miere de albine 2 linguri

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Punem puiul intr-un vas si adaugam peste el sosul de soia .Dam la frigider pentru cel putin o ora.
  2. Scoatem vasul din frigider si adaugam peste carne si sosul de soia : vinul , piperul sichuan, ghimbirul , praful de usturoi si condimentul 5 arome chinezesti.
  3. Punem intr-un vas termorezistent la foc mic pana scade sosul din vas si carnea este bine facuta .
  4. Adaugam mierea de albine si sucul stors din portocale. Dupa gust puteti sa mai adaugati putin ghimbir sau piper sichuan.
  5. Punem capacul vasului si dam la cuptor la foc mic si lasam pana ce se caramelizeaza sosul si carnea capata o culoare aramie .
  6. Cat sta vasul cu puiul la cuptor gatim orezul la abur si cand e gata amestecam cu praful curry si dupa preferinte fie un praf de sare , fie o lingura sos de soia.
  7. Pregatim si reductia de otet balsamic astfel : punem intr-un vas vinul, otetul balsamic si mierea de albine. Fierbem pana se evapora alcoolul si se ingroasa sosul.
  8. Optional puteti adauga la servire cateva fasiute de ceapa verde , atat pentru culoare cat si pentru gust .

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe