"Salam" glazurat din cozonac

DSCN4561.JPG
mai multe imagini

Un dulce inedit si racoros ;-)

20 minute mediu

Bucatar: liana10 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • cozonac simplu(panettone) 400 g
  • ciocolata alba 200 g
  • lapte condensat 100 ml
  • frisca lichida 150 ml
  • fructe uscate 100 g
    banane, cirese, caise
  • ciocolata neagra 50 g
  • fulgi de migdale 50 g
  • esenta de portocale 1 lingura
  • coaja de portocala 1 lingura

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Rupe cozonacul bucati, pune-l intr-un castron, toarna peste el laptele condensat si frisca batuta si lasa-l sa se imbibe.
  2. Adaugati esenta de portocala si coaja de portocala.
  3. Adaugati fulgii de migdale, fructele uscate si ciocolata neagra taiate in bucati mici.
  4. Topeste ciocolata alba la bain-marie, pune-o peste cozonacul inmuiat si amesteca.
  5. Imbraca o forma de cozonac cu folie alimentara si toarna compozitia.Apasa ca sa nu ramana goluri de aer, apoi acopera si inchide bine cu folia alimentara ce depasesete marginile. Pune forma in frigider sa se odihneasca 15 minute. Eu am terminat seara, asa ca am lasat-o peste noapte.
  6. Pentru glazura. Pune intr-un ibric, la foc mic, 50g unt,
  7. 3 linguri cacao,3 linguri lapte,1 lingura ulei,100g zahar,
  8. 4 patratele de ciocolata neagra, pana cand se topeste zaharul. Toarna glazura calda peste "salamul" scos din forma si folie.
  9. Presara pe toata suprafata seminte de pin prajite sau pune din loc in loc cirese confiate, asa cum am facut eu ;-)
  10. Serveste "salamul" taiat felii si decorat cu frisca...daca vrei. Noi am renuntat la frisca :P
  11. Minunat a fost, sincer va spun, plus ca ne-am batut pentru ciresele de pe tort :D hi,hi :D
  12. Trebuie sa-l incercati, apoi cand serviti pe cineva cu o felie, puneti-l sa ghiceasca din ce e facut.
  13. Pun pariu ca nu o sa ghiceasca, chiar daca o sa termine de mancat felia ;-)))
  14. Doar o sa spuna ca e foarte buuuun!!!!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe