Terina de foie gras

poza profil.JPG
mai multe imagini

O reteta care reprezinta un "must have" al sarbatorilor sau al ocaziilor speciale, reteta inspirata din bucataria franceza.

4 zile usor

Bucatar: gatestecupasiune12 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 9

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 20 (cantitate de baza: 20)

  • sare de mare 1,5 lingurite
  • piper negru 1 lingurita
    macinat
  • ierburi de Provence 1/4 lingurita
    macinate
  • condiment 5 arome 1/4 lingurita
    asiatic
  • zahar pudra 1/2 lingurita
  • ficat de rata indopata 600 g
    proaspat sau congelat
  • vin de Porto 4 linguri
    sau cognac de buna calitate
  • lapte de vaca 400 ml
    dulce

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Se pune folie alimentara pe un tocator si se asaza ficatul pe acesta. Ficatul trebuie sa fie scos din frigider cu cel putin 2 ore inainte pentru a ajunge la temperatura camerei, in acest fel devenind mai flexibil.De asemenea trebuie clatit cu apa calduta pentru a inlatura orice urma de sange.
  2. Se desfac cu grija cei doi lobi. Se inlatura venele din lobi, urmarind "traseul" fiecarei vene in parte. Pentru a va usura treaba, puteti folosi varful unui cutit economic pentru a prinde mai bine venele si a le inlatura fara zdrobire. Nu va ingrijorati daca ficatul pare zdrobit, a normal sa arate asa in acest punct al retetei.
  3. Se pune ficatul in lapte pentru o ora pentru a inlatura orice urma de sange ramasa.
  4. Se amesteca condimentele (sare, piper, zahar, condimentul 5 arome si ierburile de Provence). Ficatul de pune intr-un vas ceramic termorezistent si proportional cu marimea ficatului, se presara mixul de condimente si se pune alcoolul peste. Se incearca pe cat posibil sa se aduca ficatul la forma initiala. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider pentru cateva ore sau peste noapte pentru ca aroma sa fie mai pronuntata.
  5. Se scoate ficatul de la frigider si se lasa 2 ore pentru a reveni la temperatura camerei. Se intoroduce un termometru pentru cuptor in ficat, se preincalzeste cuptorul la 100 grade C. Vasul ceramic se pune intr-o tava mai mare de cuptor in care se pune un pahar mare de apa. Cand termometrul indica temperatura de 70 de grade in interiorul ficatului, inseamna ca este gata. Ficatul o sa isi reduca mult din dimensiuni, o sa iasa grasimea din acesta (se spune ca reducerea volumului reprezinta un criteriu de calitate pentru ficat).
  6. Scoatem vasul din cuptor, il lasam sa se raceasca, iar cand s-a racit punem ficatul intr-o terina sau orice alt vas doriti, iar deasupra turntati grasimea ramasa in vasul ceramic, avand grija sa nu turnati si impuritatile ramase pe fund. Se acopera si se lasa la frigider pentru 3-4 zile. Dupa cele 3-4 zile se poate servi alaturi de dulceata de confiture d'oignons (dulceata de ceapa) sau dulceata de smochine, sau chiar simpla, doar cu paine.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe