Tort cu aspic de struguri

SV400824.JPG
mai multe imagini

Am vazut Sara & Mike la acest tort si mi-a placut.L-am facut si eu cu mici modificari.Am facut blatul dupa reteta mea si crema am facut-o cu budinca in loc de branza.

4 ore mediu

Bucatar: veronica22 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • oua 5 bucata
  • apa 5 linguri
  • ulei 5 linguri
  • zahar 5 linguri
  • faina 10 linguri
  • praf de copt 1 lingurita
  • lapte 500 ml
  • budinca de vanilie 1 plic
  • zahar 150 g
  • margarina pentru creme 100 g
  • suc de lamaie 500 ml
  • zahar 100 g
  • gelatina 20 g
  • struguri albi si negrii 500 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Blat: Albusurile se bat bine cu apa,apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul.Adaugam cele 5 linguri de ulei si galbenusurile.
  2. Faina si praful de copt se incorporeaza amestecand usor.
  3. Blatul obtinut se coace in forma rotunda.
  4. Cand este rece se taie pe mijloc si vom obtine doua foi de blat.
  5. Crema: Budinca cu laptele si zaharul se fierb.se acopera cu folie si se lasa la rece. se mixeaza apoi bine impreuna cu margarina pana devine o crema spumoasa.
  6. Insiropam blatul care l-am asezat pe platou si am pus inelul detasbil in jurul lui.Pentru insiropat u am folosit acelasi suc din care am facut si aspicul.
  7. Punem o parte din crema,boabe de struguri din belsug si apoi restul de crema peste care vom pune a doua foaie de blat si o vom insiropa.Asezam boabe de struguri cat de multe vrem.
  8. Pregatim aspicul- gelatina se amesteca cu sucul,se lasa la hidratat apoi se incalzeste putin .Lasam apoi gelatina sa se racesca pana aproape incepe sa se inchege si abia atunci o punem peste blat pentru a nu fi absorbita de blat daca este prea lichida.
  9. Lasam apoi la rece cateva ore dupa care vom scoate inelul.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe