Tort padurea neagra

DSCN0209.JPG
mai multe imagini

un tort super mega delicios

4 ore mediu

Bucatar: sabiradu1 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 24 (cantitate de baza: 24)

  • - 250g margarina - 100g unt - 100g cacao - 150 ml apa fierbinte - 250 ml lapte - 400g zahar - 4 oua mari - 350g faina - 1 pliculet praf de copt - ½ lingurita sare - 1 lingurita esenta vanilie Pentru sirop folosim: 1 cana de zahar 1 cana de apa 2 -3 - -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Foarte important este sa coacem 3 blaturi separate din compozitie pentru ca sunt foarte fragede si pufoase si se taie mai greu .
  2. Ungem 3 forme cu acelasi diametru cu ulei si punem hartie de copt.Eu am folosit numai una si am pus hartie de copt,am scos blaturile pe hartie la racit.
  3. Margarina si untul le lasam la temperatura camerei cu ceva vreme innainte sa ne apucam de treaba.Le mixam impreuna si apoi adaugam zaharul ,ca sa micsoram timpul de mixare putem adauga zahar pudra .Mixam imopreuna pana cand compozitia sa spumeaza si zaharul se topeste bine.
  4. Adaugam ouale rand pe rand si amestecam bine.Separat in apa fierbinte adaugam cacaoa si amestecam bine.Apoi adaugam laptele .
  5. Amestecam usor compozitia de cacao si lapte impreuna cu untul si margarina si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sare.
  6. Impartim compozitia in 3 parti aproximativ egale si coacem 3 blaturi .
  7. Crema :
  8. Punem la inmuiat in putina apa gelatina si mixam foarte bine frisca adaugam gelatina incalzita (pana cand se dizolva granulele).Jeleul :
  9. Amestecam zeama de la compot cu cele 200 g de zahar si amidon .Apoi punem pe foc compozitia pana cand se ingroasa si la final punem putin colorant rosu .Lasam jeleul sa se raceasca complet pana cand il folosim la umplut blaturile.
  10. In forma in care am copt blaturile punem o folie ,apoi punem unblat ,insiropam blatul si il ungem cu un strat de jeleu .Peste jeleu punem din loc in loc ciresele din dulceata .
  11. Acoperim cu jumatate dincantitatea de frisca si apoi cu al doilea blat.
  12. Insiropam iar ,ungem cu restuld e jeleu si acoperim cu cirese .Punem restul de frisca si adaugam blatul nr 3 .Acoperim forma cu folie si dam la rece pentru cca 2 ore
  13. Dupa ce crema s-a inchegat scoatem tortul pe un platou si apoi il decoram cu frisca batuta spuma si cu cirese confiate .

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe