Tort pentru copii cu branza de vaci

IMG_3150.jpg
mai multe imagini

Am pregatit acest tort de ziua fiicei mele. Doream sa fie ceva special. Figurinele de pe tort sunt personajele principale din desenul animat preferat de ea. Crema este sanatoasa, usoara si poate fi consumata si de catre copii mici.

3 ore mediu

Bucatar: Isabell Le place la: 0 persoane

Tag-uri:

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • Crema 2 bucati
    budinca de vanilie sau de lamaie
  • Crema 800 ml
    lapte
  • Crema 2 bucati
    lamaie
  • Crema 400 g
    branza de vaci
  • Crema 2 bucati
    unt
  • Crema 300 g
    zahar
  • Pasta de zahar 4 linguri
    apa
  • Pasta de zahar 2 linguri
    zeama de lamaie
  • Pasta de zahar 1 plic
    gelatina
  • Pasta de zahar 2 linguri
    margarina
  • Pasta de zahar 2 linguri
    miere
  • Pasta de zahar 800 g
    zahar pudra (fina)

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Se pregateste blatul de tort din 8 oua. Un sfert din aluat se toarna intr-o forma de tort de cea mai mica marime si restul intr-una mai mare. Se coc doua blaturi.
  2. Pregatirea cremei: Se pune la fiert laptele si se pregateste budinca cu intreaga cantitate de zahar necesara pentru crema. Cat timp budinca este calda se adauga coaja rasa a unei lamai. Cand budinca s-a racit se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine. Intr-un bol separat se paseaza branza de vaci si se adauga treptat untul moale amestecand in continuu. Budinca se introduce treptat in acest continut si se amesteca usor.
  3. Pasta de zahar folosita pentru invelirea tortului poate fi pregatita cu o zi inainte. Se impacheteaza intr-o folie ca sa nu se usuce. Cu pasta de zahar se poate lucra usor numai la temperatura camerei. Modul de preparare: Gelatina se introduce in apa si se lasa circa 5-10 min. sa se inmoaie. Se pune pe foc mic pana cand se dizolva. Se ia de pe foc si cat timp este fierbinte se adauga margarina si mierea. Acest continut se adauga treptat in pudra de zahar si se framanta pana cand nu se lipeste de mana. Se obtine o pasta moale care poate fi usor modelata.
  4. Blaturile de tort se taie in doua si se umpla cu crema. Se face un tort etajat din cele doua blaturi. Ca sa se lipeasca bine se pune putina crema si sub blatul mic. Tortul va fi invelit cu pasta de zahar intinsa.
  5. Figurinele le-am pregatit cu mana din diferite culori de martipan.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe