Tort Valentin

100_6427.JPG
mai multe imagini

Un tort special pentru Valentine's Day

1 ora mediu

Bucatar: Mimmi Le place la: 0 persoane

Tag-uri:

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • oua 8 bucati
    blat
  • faina 8 linguri
  • zahar 8 linguri
  • cacao 2 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • budinca cu gust de fragute 1 plic
    Crema
  • galbenus de ou 1 bucata
  • zahar 4 linguri
  • lapte 450 ml
  • margarina pt prajituri 150 g
  • frisca 1 plic
  • esenta vanelie 3 linguri
  • zahar vanilinat 1 plic
  • lapte 150 ml
  • fulgi de cocos albastru 100 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma.
  2. Inpartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic praf de copt,le amestecam cu dosul lingurii.
  3. In cea de a doua jumatate,punem 4 linguri faina si jumatate plic de praf de copt,amestecam cu dosul lingurii.
  4. Ungem o forma de copt cu ulei si tapetata cu faina,adugam aluatul alb-negru-alb-negru si il bagam la copt pentru 35 de minute.
  5. Cand este copt blatul,il lasam la racit,il taiem in forma de inima si pe urma in trei.
  6. Crema:
  7. Galbenusulul unui ou se amesteca cu 4 linguri zahar,praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte rece de la frigider si se amesteca cu galbenusul.
  8. 350 ml lapte se pune la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga margarina taiata bucati,iar cand s-a topit se adauga amestecul de budinca,mestecand intr-una,sa nu sa lege de oala,pana se ingroasa.
  9. Se lasa la racit,mestecand din cand in cand.
  10. Insiropam blaturile,intindem crema,imbracam tortul in frisca batuta cu 150 ml lapte rece de la frigider.
  11. Il decoram cu cocos albastru si lebede indragostite.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe